Kanadská akrobatická lyžiarka Thompsonová má zlato v skikrose

21.02.2014 Celý región

Roza Chutor 21. februára (TASR) - Kanadská akrobatická lyžiarka Marielle Thompsonová získala na XXII. ZOH v Soči zlatú medailu v disciplíne skikros. Za úradujúcou vicemajsterkou sveta a líderkou Svetového pohára skončila druhá jej krajanka Kelsey Serwová, bronz putuje do Švédska zásluhou Anny Holmlundovej.

Thompsonová si spoločne s krajankou a víťazkou kvalifikácie Serwovou vytvorili hneď v prvej časti veľkého finále výhodne postavenie. Obe lyžiarky z krajiny javorových listov si ustrážili svoju pozíciu až do cieľa a získali pre Kanadu v poradí 21. a 22. medailu v Soči. Skúsená 37-ročná reprezentantka Francúzska a bronzová medailistka z minuloročného svetového šampionátu v nórskom Vosse Ophelie Davidová vo finálovej jazde spadla a skončila štvrtá. Víťazkou malého finále sa stala len sedemnásťročná švédska lyžiarka Sandra Näslundová, ktorá obsadila konečné piate miesto.

Naopak sitom semifinále neprešli favorizované švajčiarske olympioničky - druhá lyžiarka zo SP Katrin Müllerová ako aj úradujúca majsterka sveta Fanny Smithová, ktorá zaváhala v poslednej zákrute a stratila vedúcu pozíciu. Nerada bude spomínať na olympijské štvrťfinále v Extrém Parku Nemka Anna Wörnerová, ktorú po páde do záklonu odviezli na sánkach.

Výsledky ženského skikrosu:
1. Marielle Thompsonová, 2. Kelsey Serwová (obe Kan.), 3. Anna Holmlundová (Švéd.), 4. Ophelie Davidová (Fr.), 5. Sandra Näslundová (Švéd.), 6. Katrin Ofnerová (Rak.), 7. Katya Cremová (Austr.), 8. Fanny Smithová (Švaj.), 9. Anna Wörnerová (Nem.), 10. Katrin Müllerová (Švaj.)
 

Vyberte región